Medical taping

Activeren in plaats van fixeren met behoud van spierfunctionaliteit

Bij Medical Taping is men uitgegaan van de kennis over het menselijk lichaam en spieractiviteit. Er wordt uitgegaan dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. De achterliggende gedachte hierbij is dat niet alleen spieren invloed hebben op bewegingen van het lichaam maar ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur.

Wanneer niet goed functionerende spieren worden ondersteund met deze speciale elastische tape, zal dit invloed hebben op het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Kort samengevat wil dit zeggen, de elastische tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.

Het werkt volgens het principe van de kinesiologie, en ondersteunt het spierweefsel. In tegenstelling tot de conventionele niet rekbare tape dat het doel een beperking van het gewricht te bewerkstelligen, bereikt deze tape juist een vergroting van de beweeglijkheid door functieverbetering.